Stella Maris

1972, Black River Falls, Wisconsin. Alicia Western, wiskundige met paranoïde schizofrenie, overdenkt bij haar psychiater in een kliniek de aard van waanzin en het snijvlak tussen natuurkunde en filosofie. Ze herinnert zich een jeugd waarin haar grootmoeder haar op zevenjarige leeftijd vreesde en vertelt over haar hersenschimmen, maar weigert te spreken over haar broer Bobby - niet helemaal dood, niet helemaal de hare - om wie ze voortdurend rouwt. Geheel verteld via therapeutische sessies, is Stella Maris een intiem portret van rouw en verlangen, waarin een jonge vrouw haar eigen bestaan probeert te begrijpen en daarbij leven en dood bevraagt op het hoogste niveau.

€ 22.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Stella Maris
 

De dingen

Leven, dood, trouw, overspel, waarheid en leugen, wraak en verzoening, de ander en ik. In de vijf grote religieuze tradities worden alle thema's benoemd waaraan mensen betekenis ontlenen. De verhalen uit het jodendom en christendom, de islam, het hindoeïsme en boeddhisme zijn even exclusief als universeel. Want ook zonder God biedt de taal ruimte aan de dingen die mensen houvast bieden: liefde, een kind, een huis, de aarde, een lichaam, het licht. Miek Smilde ontleende woorden en symbolen aan de vijf wereldgodsdiensten en vormde ze tot persoonlijke observaties over eindigheid en eeuwigheid.

€ 18.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
De dingen
 

Tussen utopie en crisis

Het eerste echte overzichtswerk over de Nederlandse cultuur tijdens het interbellum In dit boek analyseert Frits Boterman het culturele leven in Nederland tijdens het interbellum. De huidige turbulente tijd roept steeds meer vergelijkingen op met de onzekere jaren twintig en dertig, die in Europa werden getekend door de nasleep van de Eerste Wereldoorlog, de economische crisis en de opkomst van het fascisme. Hoewel de vergelijking deels terecht is, had het interbellum een heel eigen dynamiek en karakter. Botermans hoofdthese is dat de 'oercatastrofe' van de Eerste Wereldoorlog ook in Nederland voor een crisis der zekerheden heeft gezorgd. Vervolgens laat hij zien hoe schrijvers, kunstenaars en intellectuelen naar een antwoord zochten op die crisis. Tussen utopie en crisis geeft een helder beeld van de verschillende culturele stromingen in de jaren 1918-1940, in samenhang met de internationale politieke en culturele ontwikkelingen, met name die in het invloedrijke Duitsland. 'Botermans magnum opus. Een helder, haast encyclopedisch boek.' **** - NRC Handelsblad over Cultuur als macht 'Boterman legt de aanzetten van het nationaalsocialisme in de Duitse cultuur bloot.' **** - de Volkskrant over Cultuur als macht 'Boterman beschrijft Zeitgeschichte, dat wil zeggen actueel verleden.' - NRC Handelsblad over Het land van Merkel 'Frits Boterman is een historicus die over genoeg kritische afstand beschikt om ook over het heden genuanceerd te schrijven.' - Jerker Spits (germanist en schrijver) over Het land van Merkel 'Eindelijk een handzaam boek over de bezetting.' **** - de Volkskrant over Duitse daders 'Een boek dat uitblinkt in helderheid.' - Trouw over Moderne geschiedenis van Duitsland 'Mooie en informatieve portretten.' - de Volkskrant over Duitse dichters en denkers

€ 55.00

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Tussen utopie en crisis
 

Slotcouplet

Geneeskunde, dat is soms genezen, vaak verlichten, altijd troosten. Longarts Sander de Hosson laat zien hoe deze eeuwenoude uitspraak nog altijd geldt, ook tijdens de coronacrisis. Hij behandelt patiënten met een ongeneeslijke ziekte, bij wie de laatste levensfase is aangebroken. Met een team van zorgverleners streeft hij naar de beste kwaliteit van leven en sterven voor de patiënt. De Hosson vertelt openhartig hoe hij denkt, voelt en handelt bij vaak ingewikkelde ziektegeschiedenissen, en hoe hij worstelt met de vraag die veel artsen hebben: waar ligt de grens van de geneeskunde? Moet wel alles wat kan?

€ 18.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Slotcouplet
 

De getalenteerde Mr. Ripley

Tom Ripley, een jonge streber uit een gebroken gezin, probeert voet aan de grond te krijgen in Manhattan. Daar ontmoet hij een rijke industrieel die hem inhuurt om zijn zoon, Dickie Greenleaf, terug te halen uit Italië, waar hij een ledig bestaan als playboy leidt. Ripley reist naar de Italiaanse kust af en raakt volledig geobsedeerd door de onbezorgde, luxueuze levensstijl van Dickie en zijn vriendin Marge. Als de rijkeluiszoon na enige tijd genoeg heeft van zijn bezoeker, knapt er iets bij Ripley en demonstreert hij zijn uitzonderlijke talent voor moord en maskerade.

€ 22.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
De getalenteerde Mr. Ripley
 

Nooit het hele hart

Jan Eijkelboom schreef gedichten en verhalen. Maar naast dat schrijverschap - en eigenlijk vooral daarvoor - leidde hij een bestaan waarover te weinig bekend is. Toch zijn deze levensfeiten voor zijn werk van grote betekenis geweest. Deze biografie beantwoordt niet alleen de vraag hoe en waarom Eijkelboom dichter werd en hoe zijn werk zich ontwikkelde (waarbij ruimschoots uit zijn originele maar ook toegankelijke poëzie geciteerd wordt), maar brengt ook de historische werkelijkheid tot leven: zijn belevenissen in de oorlog toen hij op een gereformeerd gymnasium zat, zijn gruwelijke ervaringen op Oost-Java tussen 1947 en 1950 en zijn ervaringen als journalist bij Vrij Nederland in de jaren waarin het een vooraanstaand opinieblad werd. En passant maken we kennis met de bonte stoet opmerkelijke figuren die tot zijn Amsterdamse kring behoorden.

€ 38.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Nooit het hele hart
 

Bidden wij voor Owen Meany

Bidden wij voor Owen Meany beschrijft de buitengewone en noodlottige vriendschap van twee opgroeiende jongens in Gravesend, New Hampshire. Zomer 1953. Een landerige honkbalmiddag. Met de enige bal die de kleine Owen Meany ooit goed heeft kunnen raken doodt hij de moeder van zijn beste vriend. Een dramatisch toeval. Maar Owen Meany gelooft niet in toeval. Hij is er vast van overtuigd een instrument van God te zijn. Wat er na die middag met Owen Meany gebeurt is inderdaad ongelooflijk en beangstigend. Pijnlijk nauwkeurig weet hij hoe de rest van zijn leven zal verlopen, en gaat hij zijn onafwendbaar lot tegemoet. Bidden wij voor Owen Meany behoort tot John Irvings meest bewonderde en geliefde romans.

€ 25.00

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Bidden wij voor Owen Meany
 

Mensen zijn ingewikkeld

Een psychiater roept op tot een nieuwe visie op psychische kwetsbaarheid, uit zorg voor haar patiënten We zijn steeds meer gaan denken dat mensen met psychische problemen een hersenstoornis hebben of op zijn minst een afwijking, en dus ziek zijn. En dat we die ziektes wetenschappelijk zullen doorgronden. Maar is afwijkend menselijk gedrag niet veel te ingewikkeld om zo begrepen te worden? Floortje Scheepers beschrijft waarom logica en modellen of kaders als de DSM tekortschieten en waarom we bescheiden moeten zijn over wat we weten en begrijpen van gedrag. Mensen zijn adaptieve, complexe wezens die, als zij ontregelen, in verbinding met de ander tot herstel kunnen komen - ook als we de oorzaak van die ontregeling nooit helemaal kunnen doorgronden. Als we de complexiteit van het leven beter leren accepteren en de dialoog aangaan om elkaar beter te begrijpen, kunnen we elkaar ook beter helpen. Met medewerking van wetenschappers, schrijvers en deskundigen als Christien Brinkgreve, Trudy Dehue, Gaston Franssen, Arnon Grunberg, Martijn Kole en Jim van Os. Met persoonlijke verhalen uit de spreekkamer, recht uit het hart

€ 24.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Mensen zijn ingewikkeld
 

Kinderscènes

Dit boek bevat de nooit eerder integraal vertaalde Enfantines van Valery Larbaud. Met toevoeging van een destijds niet opgenomen 'enfantine' en gravures uit een geïllustreerde editie van 1926. In Kinderscènes roept Valery Larbaud fijnzinnig de fantasie- en gevoelswereld van kinderen en jonge adolescenten op, onnadrukkelijk in het teken van de verglijdende tijd of tegenover de nuchtere stijl van volwassenen gesteld. Soepel, beeldend en geestig weet hij de vluchtige kinderziel in taal te vangen. Deze verrassende verhalen hebben ruim een eeuw nadat ze in 1918 in Frankrijk als bundel uitkwamen nog steeds een onnavolgbare charme. ' Enfantines bevat prachtige verhalen.' - Maarten 't Hart 'Een alleraardigste, zachte, heel licht ironische, schuwe, vriendelijke man. Je bent telkens bang hem in de conversatie te hard aan te stoten.' - E. du Perron over Larbaud aan Jan Greshoff 'De Enfantines zijn zo eenvoudig, zo helder, zo argeloos schalks dat je erg goed moet kijken om te ontdekken waar Valery Larbauds kunst precies in schuilt.' - Roger Grenier 'Uw verrukkelijke Enfantines dompelen me onder in pure tover. Ik lees en herlees ze een voor een.' - André Gide aan Valery Larbaud

€ 26.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Kinderscènes
 

© Blackorwhite.nl

2004 - 2023

Website owner: Linda Aben

 

Who's Online

We have 445 guests and no members online

Free Joomla templates by Ltheme