Zakboek voor de permacultuur moestuin

* Speel in op de principes van de natuurlijke moestuin * Vol tips om je natuurlijke moestuin te ontwerpen en te onderhouden, materiaal te recycleren en de opbrengst te verwerken in keuken en huishouden * Een praktisch boek met veel foto's en speelse lay-out Permacultuur is een levensstijl waar je samenwerkt met de natuur met als basisbegrippen zelfvoorzienend leven en gebruik maken van kringlopen en natuurlijke processen. Het vertrekt vanuit uit drie centrale ethische principes: zorg voor de aarde, voor de mens en voor elkaar. Hieruit werden twaalf ontwerpprincipes omschreven, waarop Annelies Vandendriessche zich ook baseert in haar boek. In de natuurlijke moestuin laat je natuurlijke processen hun gang gaan en speel je daarop in. Dit betekent dat je inzet op meerjarige planten en combinatieteelt, plantengildes integreert, plagen leert voorkomen in plaats van bestrijden en onkruid door een nieuwe bril gaat bekijken. Annelies geeft ook heel wat praktische tips om kringlopen te integreren in de moestuin: opvangen van water, hergebruiken van snoeiafval... Zelfs de tuindieren hebben hier hun rol! Maar ook de keuken en het huishouden komen aan bod: hoe verwerk je een overvloed aan oogst en onkruid in je recepten, welke planten hebben ook een plekje in de keukenapotheek, waste je al eens met kastanjes? Meer dan genoeg ideeën!

€ 22.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Zakboek voor de permacultuur moestuin
 

Ken jezelf, coach jezelf

Waarom zit de ene keer in je leven alles mee en voel je je in balans, terwijl op andere dagen alles tegenzit en je jezelf niet in evenwicht voelt? In hoeverre beïnvloeden bepaalde gebeurtenissen en bijbehorend gedrag elkaar? Dit boek leert je op praktische wijze zelf de regie in handen te nemen voor de omgang met jezelf én met anderen, op het werk, met vrienden of thuis. Om te begrijpen hoe je deze relaties vormgeeft, is het belangrijk om eerst meer inzicht te krijgen in jezelf. Een eenvoudig stap-voor-stap model leert je met jezelf aan de slag te gaan aan de hand van talrijke oefeningen, casussen, voorbeelden en vragen.   'Geen thema is vandaag relevanter dan het thema van dit boek. We leven in een wereld waarin tegenstellingen tussen mensen toenemen. "Ken jezelf, coach jezelf" kan, met zijn boodschap om naar binnen te gaan alvorens te handelen, een sleutel zijn tot een wijzer antwoord op de uitdagingen van vandaag.' - Rob Brandsma, psycholoog, meditatieleraar en mindfulnessopleider (Centrum voor Mindfulness) 'In het dagelijkse leven, waarbij relaties met anderen voortdurend een rol spelen, is het essentieel om inzicht te hebben in "wie je bent geworden tot nu toe". "Ken jezelf, coach jezelf" geeft praktische handvatten om inzicht te krijgen in jezelf. Ellen geeft met behulp van methoden, oefeningen en aansprekende voorbeelden hier sturing aan.' - Leintje Abrahamse, begeleidingskundige, supervisor en wandelcoach (Hogeschool Zeeland)

€ 22.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Ken jezelf, coach jezelf
 

De kracht van muziek

Muziek stimuleert de emotionele en cognitieve ontwikkeling. Muziek brengt emoties teweeg en kan mensen met elkaar verbinden. Hierdoor is het een uitstekend hulpmiddel om contact te maken met kinderen en jongeren met autisme. In De kracht van muziek gaan de auteurs in op hun eigen ervaringen, inspirerende gevalsbeschrijvingen, recent wetenschappelijk onderzoek en wordt er gekeken naar de unieke eigenschappen van muziek. Daarnaast komen verschillende technieken en werkvormen aan bod. Deze publicatie maakt inzichtelijk hoe muziek ingezet kan worden. Het is niet alleen te gebruiken in een klinische setting of in het onderwijs, maar is zeker ook interessant voor ouders die meer willen weten over hoe muziek gebruikt kan worden als middel om hun kind te stimuleren in hun ontwikkeling. Met medewerking van: Prof. Dr. Erik Scherder, Tony Bloemendaal, Prof. Dr. René Kahn, Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag en Kees Momma.

€ 24.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
De kracht van muziek
 

De Hit Encyclopedie

Weet jij wie de eerste act was die een gouden plaat voor meer dan 100.000 verkochte singles mocht ontvangen? Wat was de eerste Beatles-hit in de Lage Landen? Wie was de artiest met de meeste hits in onze contreien? Dit boek is de perfecte gids doorheen de 1000 meest populaire hits van 1954 tot halfweg 2021. Naast anekdotes over de artiesten ontdek je ook het boeiende verhaal achter de liedjes en de vaak gekke evolutie die vele songs en bands doormaakten. Zo kom je alles te weten over de hits waar Vlaanderen en Nederland de afgelopen decennia dol op waren en leer je liedjes, albums en artiesten kennen die misschien wel jouw nummer 1 kunnen worden!

€ 49.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
De Hit Encyclopedie
 

De Mentale Reset

'Elke crisis is tegelijkertijd een kans. We weten al jaren wat we moeten doen om breinbewuster te leven en te werken. En toch zetten we die kennis nauwelijks om in de praktijk. De afgelopen maanden beleefden we een van de grootste veerkrachtexperimenten aller tijden. Wat als we deze crisis zien als een kans tot echte transformatie? Een kans om nieuwe gewoontes aan te nemen, zodat we sterker dan ooit de toekomst tegemoet kunnen treden?' In haar nieuwe baanbrekende boek geeft doctor in de psychologie Elke Geraerts je de nodige handvatten om je voor te bereiden op de vele uitdagingen die leven en werk post-corona voor ons in petto hebben. Hierin geeft ze je brein een centrale rol en leert je hoe je breinbewuste keuzes kunt maken. Ze toont hoe hybride werken tot meer productiviteit én meer rust kan leiden, hoe je je dromen kunt najagen en hoe je ook in een never-ending digitale wereld tot echte focus kunt komen. Het wordt nooit meer zoals vroeger... en misschien is dat maar goed ook! 'Als ik één ding wil onthouden uit deze uitdagende tijden, is het dat een radicale transformatie mogelijk is. Ineens konden we het wel, ons werk en ons leven op een heel andere manier inrichten. De crisis heeft ons op zoveel vlakken ontzettend veel geleerd. Wat als we die kennis nu eens blijvend zouden inzetten om écht een mentale sprong voorwaarts te maken? Ik hoop dat we na deze crisis voldoende reflectie hebben als individu, als gezin en als organisatie om proactief de juiste keuzes te maken en eigenaarschap over ons eigen leven op te nemen. Wat heb ik geleerd, wat wil ik in de toekomst anders en wat moet ik daar dan concreet voor doen? Zoals: gesprekken aangaan met je leidinggevende, kijken hoe je meer tijd met je gezin kunt doorbrengen, zoeken naar oplossingen om focus én rust voldoende ruimte te geven in je agenda, enzovoort. Het zijn kleine dingen die een groots effect kunnen hebben. Ik hoop je in dit boek ook duidelijk te maken dat eigenaarschap opnemen over je leven niet alleen gaat over de beslissingen die je vandaag neemt. Het is een levenslang traject. Resetten doe je niet één keer, maar altijd weer opnieuw. Laat het aanstekelijke beeld op de cover een aanmoediging zijn om blakend van vertrouwen en met een open, authentieke houding te kiezen voor verandering.'

€ 21.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
De Mentale Reset
 

We zijn God niet

Veel mensen die in de psychiatrie werken, komen tot de conclusie dat het anders kan. De DSM-diagnoses voelen beperkend, ze vertellen ons niets over de kern van het psychisch lijden. Maar wat dan wel? We zijn God niet gaat over een nieuwe kijk op psychisch lijden, diagnose en behandeling. Het uitgangspunt is dat niet de hulpverlener de waarheid in pacht heeft maar dat die in gezamenlijke samenwerking met de hulpvrager gevonden wordt. Autonomie van de patiënt, bewustzijn en cocreatie zijn hierbij belangrijke onderwerpen. Vanuit professionele - en ervaringskennis nemen de auteurs de huidige psychiatrie onder de loep. Hun voornaamste doel is het streven naar een gelijkwaardige relatie tussen behandelaar en cliënt. Met bijdragen van onder meer: Floortje Schepers, Dick Swaab, Stijn Vanheule en Gil The Grid.

€ 29.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
We zijn God niet
 

Andermans zaken

HOE VIND JE HET GAT IN DE MARKT? HOE SPEEL JE IN OP WAT JE KLANTEN WILLEN? HOE BLIJF JE ZELF GELUKKIG AAN HET HOOFD VAN JE BEDRIJF? Op een dag weet je het gewoon: 'Ik begin een eigen zaak!' Je eigen baas zijn, je eigen droom najagen en in de markt zetten. Maar tussen droom en daad gaapt een grote kloof. Er komt echt wel wat meer bij kijken dan een goed idee en de durf om de sprong te wagen. In Andermans zaken, het succesvolle één-programma, legt Kamal Kharmach de zakelijke pijnpunten bij heel wat (startende) ondernemers bloot. Op een empathische en verhalende manier maakt de kijker de worsteling van ondernemers mee vanop de eerste rij. Concrete vragen of problemen worden aangepakt en veelal opgelost zodat de ondernemers kunnen gaan dromen van een volgende fase in hun bedrijfsvoering. Dit bijbehorende boek is een DIY-gids voor startende ondernemers, geïllustreerd met voorbeelden uit de reeks. Geen moeilijke theorieën, wel heel wat nuttige tips en tricks recht uit de praktijk. De lezer kan met de handige checklists meteen aan de slag. Een must-read voor iedereen die droomt van een eigen zaak!

€ 25.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Andermans zaken
 

De Boom Van Uil

uil heeft een noot voor pluim. het is een noot uit zijn boom. de noot moet op de post. maar hij past niet in een brief. uil maakt een pakje. een pakje met een noot er in. of is het een boom? of een heel bos? Vos en Haas zijn klassiekers voor eerste lezers. In een eenvoudige, maar spitsvondige taal vertelt Sylvia Vanden Heede grappige avonturen. De speelse tekeningen van Thé Tjong-Khing brengen Vos en Haas en hun vrienden tot leven. AVI START TOT M3

€ 5.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
De Boom Van Uil
 

Met plezier werken in het onderwijs

Waar haal je als docent positieve energie uit? Hoe ga je om met spanning en stress? Wat kun je doen om goed voor jezelf te blijven zorgen? Als docent werk je in een turbulente omgeving. Naast de nodige positiviteit die het werk met zich meebrengt, krijg je ook te maken met situaties waar negatieve energie in gaat zitten. Langdurig blootgesteld worden aan stress kan gevolgen hebben voor de psychische- en fysieke gezondheid. Hoe ga je daar als docent mee om? Met plezier werken in het onderwijs stelt het positieve docentschap centraal. Het laat zien hoe je door proactief vorm te geven aan de inrichting van je eigen werk en loopbaanontwikkeling, het vak boeiend houdt. Dit boek biedt naast achtergrondinformatie, ook praktische handvatten als do's and dont's, casuïstiek en oefeningen in zelfzorg en empowerment aan. De kunst is om goed voor jezelf te zorgen zodat je gedurende je loopbaan elke dag met plezier aan het werk bent!

€ 30.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Met plezier werken in het onderwijs
 

© Blackorwhite.nl

2004 - 2023

Website owner: Linda Aben

 

Who's Online

We have 505 guests and no members online

Free Joomla templates by Ltheme