Speel en leefruimtes

Hoe zorg je dat kinderen zich thuis voelen in de opvang? Op welke manieren betrek je gezinnen bij je werking? Wat is een speelzone en hoe richt je die in? Het inrichten van de ruimte is een belangrijke taak van de begeleider in de kinderopvang. Doordacht ingedeelde speel- en leefruimtes versterken de exploratiedrang en betrokkenheid bij de allerjongsten. Bovendien verhoogt een rijke omgeving hun welbevinden aanzienlijk. In Speel- en leefruimtes in de voorschoolse kinderopvang leer je hoe je aantrekkelijke ruimtes met gevarieerde speelplekken maakt voor baby's en peuters. Aan de hand van talrijke voorbeelden ontdek je hoe je de inzichten in dit boek concreet maakt. Vijf handige checklists helpen je om je ruimtes in de praktijk te evalueren en te verbeteren.

€ 22.50

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Speel en leefruimtes
 

Leren durven coachen

Waarom is coaching de sleutel tot levenslang leren? Hoe vind je de goede balans tussen een werk- en vertrouwensrelatie? Welke rollen neem je best op als leraar-coach? Leraren en docenten krijgen steeds meer de rol van coach. Ze verwachten dat leerlingen en studenten zelf hun stages, eindwerken, scripties en projecten in handen nemen. Hoe doe je dit nu concreet? Wat met studenten die liefst de leraar aan zet houden? Hoe zet je hen aan om zelf doelen te bepalen? LEREN DURVEN COACHEN reikt een helder coachingskader aan met rijke voorbeelden voor alle verschillende fases van procesbegeleiding. Het vertelt je over de verschillende rollen die je als leraar-coach kunt opnemen en hoe je leerlingen elkaar laat coachen. Dankzij dit boek leer je gepast reageren op wat je studenten nodig hebben, werk je efficiënter en genereer je meer impact.

€ 25.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Leren durven coachen
 

Zelf een podcast maken

Waarom is een goede podcast als een hamburger? Wat is het verschil tussen podcast en radio? Kun je rijk worden van een podcast? In Zelf een podcast maken bouwen experts Eva Moeraert en Pieter Blomme samen met jou aan je eerste audioverhaal. Je leert uit successen en fouten, en krijgt een inkijk in hun workflow en aanpak. Ontdek de schoonheid van geluid, de storytellingmogelijkheden van het medium en de emotionele impact die audio heeft op mensen. Want alleen zo maak je het verschil. Deze praktische gids voor beginners en professionals laat je nadenken over je doelgroep en jouw rol als presentator, leert je de beste audio-interviews afnemen en je podcast in de markt zetten. Dit is een boek voor al wie wil podcasten op een hoger niveau.

€ 25.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Zelf een podcast maken
 

Klaskit

WAAROM MOETEN KINDEREN NOG UIT HET HOOFD LEREN? WORD JE DOOR MEER VAKKENNIS AUTOMATISCH EEN BETERE LERAAR? HOE ZET JE EEN HELE KLAS OPTIMAAL AAN HET DENKEN? Lesgeven kun je niet aan de hand van een checklist. Er is geen lijst van recepten die ervoor zorgt dat leerlingen dag na dag een geijkt stappenplan doorlopen en aan het eind van het schooljaar de juiste leerstof kunnen opdreunen. Niet alles werkt bij iedereen met hetzelfde resultaat of in dezelfde context. Maar dat betekent niet dat er geen hulpmiddelen zijn die impact hebben. In dit boek gaat pedagoog Pedro De Bruyckere vanuit die gedachte op zoek naar methoden die écht werken, en onderzoekt hij in welke omstandigheden ze werken, voor welke doelgroep, en waarom. Klaskit levert een praktisch beeld op van wat leren inhoudt en schept overzicht in de massa aan tegenstrijdige ideeën over onderwijs. Want wie onder meer weet hoe je effectieve feedback geeft, hoe je het best een relatie opbouwt met je leerlingen en wat een sterke schoolvisie kan opleveren, heeft de tools in handen om een topleraar te worden.

€ 22.50

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Klaskit
 

Jongens zijn slimmer dan meisjes

INTERNET HEEFT ONDERWIJS OVERBODIG GEMAAKT ONZE RECHTERHERSENHELFT IS CREATIEF, LINKS IS ANALYTISCH JONGENS LEREN ANDERS DAN MEISJES ... AL DIE ONZIN EN MEER ONTKRACHT Wanneer het over onderwijs gaat, doen de gekste mythes de ronde. Het probleem daarbij is dat mensen die mythes voor waar aannemen en ze in het onderwijs toepassen. Met alle nare gevolgen van dien ... Dit boek neemt clichés over onderwijs en leren onder de loep, en laat er de meest recente wetenschappelijk onderbouwde inzichten op los. Zo sneuvelen onder andere de onterecht hoog ingeschatte leerstijlen, blijken herinneringen nooit waterdicht te zijn en wordt het voor eens en altijd duidelijk dat jongens echt niet beter zijn in wiskunde. Jongens zijn slimmer dan meisjes is een must voor iedereen die betrokken is bij onderwijs, van leerkrachten en ouders tot managers en opleidingsverantwoordelijken of onderwijsbestuurders. Deze nieuwe en uitgebreide versie biedt nog meer duiding en is verder aangescherpt met inzichten uit recent onderzoek.

€ 24.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Jongens zijn slimmer dan meisjes
 

Juffen zijn toffer dan meesters

Huiswerk kunnen we beter afschaffen Beeldschermen maken kinderen depressief Om expert te zijn moet je 10.000 uur oefenen ... En nog meer mythes over leren en onderwijs Goede omgang met kennis, bronnen en factchecking is belangrijker dan ooit, zeker in opvoeding en onderwijs. In de veelheid aan informatie en meningen die leraren en leerlingen, maar ook ouders, wetenschappers, pedagogen, beleidsmedewerkers en politici dagelijks te verwerken krijgen, is het niet altijd duidelijk wat ze werkelijk voor waar mogen aannemen. In Juffen zijn toffer dan meesters trekken Pedro De Bruyckere, Paul A. Kirschner en Casper Hulshof de lijn door van hun bestseller Jongens zijn slimmer dan meisjes. Gesteund door onderzoek bespreken ze een volledig nieuwe reeks onderwijsmythes. In verhitte debatten zoeken ze naar het sterkst gedragen standpunt. Ook als er daardoor hardnekkige fabels moeten sneuvelen. Is aangeboren intelligentie bepalend voor een goede schoolcarrière? En hoe zit het nu met die juffen en meesters? In dit boek staat het weloverwogen antwoord.

€ 22.50

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Juffen zijn toffer dan meesters
 

Hoor ik dit niet te weten

Als kind denk je vaak dat volwassenen alwetend zijn. Nu Hannes van Lier het zelf al een tijdje is (volwassen), heeft hij gemerkt dat dit helemaal niet zo is. Steeds vaker vraagt hij zich af: 'hoor ik dit eigenlijk niet te weten' Zaken die basiskennis zijn of die je ooit geleerd hebt op school, maar die je precies niet meer weet of nooit geweten hebt. Is bakboord nu links of rechts? Is een majoor hoger in rang dan een kapitein? En die lagen van de atmosfeer, hoe zit dat ook alweer? Natuurlijk is het in het huidige smartphone tijdperk gemakkelijk om dat dan snel even op te zoeken, maar het is net door die alomtegenwoordige aanwezigheid van het internet dat ons brein te lui wordt om zo'n zaken te onthouden. Hannes van Lier bundelde daarom alvast 92 basisweetjes die je echt hoort te weten in dit boek en zo alvast niet meer hoeft te googelen! Met prachtige illustraties van Simon De Meulenaer.

€ 19.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Hoor ik dit niet te weten
 

Je beste lijf na je 40ste

Of je nu de 40 nadert en blaakt van energie, of je net 60 kaarsjes uitgeblazen hebt en amper van de bank op kunt staan: nú is het moment om je lichaam uit te dagen! Met een goed uitgewerkt trainingsschema in samenwerking met fitnesscoach Nelly Gorjainova, duidelijke follow along video's en haar favoriete plantaardige recepten, bewijst Ellen Charlotte Marie dat sporten en een veganistisch eetpatroon perfect samen gaan. Met de juiste mindset en krachttraining in combinatie met evenwichtige en gezonde voeding, is jouw beste en sterkste lijf binnen handbereik! Inclusief trainingsschema's, video's en recepten

€ 24.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Je beste lijf na je 40ste
 

Anders en toch gewoon

WAT HOUDT OUDERSCHAP NA DONORCONCEPTIE IN? HOE VERTEL JE EEN KIND DAT JE NIET DE GENETISCHE OUDER BENT? WELKE PLAATS HEEFT DE DONOR IN HET GEZIN? Voor heteroseksuele paren met vruchtbaarheidsproblemen, lesbische paren of alleenstaanden kan donorconceptie een manier zijn om een kinderwens te vervullen. Je gezin vormen met de hulp van een eicel-, sperma- of embryodonor gaat echter vaak gepaard met vragen en twijfels. Deze geheel vernieuwde editie van Anders en toch gewoon gaat in op vragen van (wens)ouders die hun gezin vormden na donorconceptie. Het heeft aandacht voor alle levensfasen die een gezin doorloopt, van ouders met een kinderwens tot een gezin met volwassen kinderen. Daarbij laat het ook de families zelf aan het woord. Tegelijkertijd bevat dit boek de meest up-to-date nuttige informatie voor familie, vrienden en professionele hulpverleners. Zo biedt het een overzichtelijk beeld van belangrijke psychosociale aspecten van donorconceptie.

€ 25.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Anders en toch gewoon
 

© Blackorwhite.nl

2004 - 2023

Website owner: Linda Aben

 

Who's Online

We have 703 guests and no members online

Free Joomla templates by Ltheme