Ode aan de verwondering nieuwe editie

Kinderen zijn vaak verwonderd. Waarom is de zee blauw? Waarom wordt het donker? Waarom is die meneer kaal? Ergens op weg naar de volwassenheid verliezen de meesten van ons die onbevangenheid. Gaandeweg wordt het vuur van de nieuwsgierigheid gedoofd: de dingen zijn nu eenmaal wat ze zijn, er is niets nieuws onder de zon. En dat is jammer. Verwondering geeft het leven kleur, helpt om onze grenzen te verleggen en spoort ons aan om valse zekerheden in vraag te stellen. In Ode aan de verwondering houdt Caroline Pauwels een bezield pleidooi om opnieuw met die kinderlijke blik naar de wereld te kijken. In wetenschap en kunst, maar ook in de grote en kleine momenten van elke dag. In deze nieuwe hardcovereditie schreef ze ook een nawoord naar aanleiding van de coronacrisis. Hoe helpt verwondering in moeilijke tijden? Wat kunnen we eruit leren? Illustratrice Gerda Dendooven maakte passende tekeningen bij de tekst, die net als de geselecteerde gedichten van Bart Moeyaert uiting geven aan de verwondering in al haar veelzijdigheid.

€ 17.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Ode aan de verwondering nieuwe editie
 

Het saaiste boek ter wereld

Opgepast! Dit boek is saaaaaaai! Niet openen hoor! Of ben je toch benieuwd naar het verhaal, waar je eigenlijk niet benieuwd naar moet zijn, omdat het nog saaier is dan een stokstaartje dat net twee uur op hetzelfde stokje heeft gekauwd? Oké, goed dan. Als je écht wilt. Ga dan maar kijken... * Een heerlijk boek voorleesboek. * Schud met dit boek, ontsnap uit het moeras en brul zo luid als een gapende gorilla. * Pret verzekerd!

€ 14.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Het saaiste boek ter wereld
 

Leven met wijsheid en compassie

'Duurzaam geluk is niet iets dat je kan meten in groot of klein, gerealiseerd of niet. Het pad is grillig en iedere dag anders. Het vraagt steeds opnieuw gevoeligheid en oprechte betrokkenheid met elkaar en de wereld.' Er is vandaag veel aandacht voor geluk en welzijn, maar toch voelen vele mensen zich eenzaam en ongelukkig. Misschien zijn we iets essentieels vergeten: geluk in verbinding met de ander. We kunnen zoveel meer betekenen voor elkaar en voor de wereld. David Dewulf nodigt ons uit het eenvoudige leven te waarderen en de ander echt te ontmoeten. Om te zien hoe we vreugde kunnen delen en verdriet kunnen helpen dragen. En om stap voor stap bij te dragen aan een mooiere, duurzame samenleving. Dit met kleine bijdrages die een belangrijk verschil kunnen maken in een wereld met toenemende polarisatie en ecologische en humanitaire crisissen. Aan de hand van reflecties en eeuwenoude wijsheden uit onder meer Dzogchen en het achtvoudige pad neemt dit boek je mee op een soms confronterende reis naar verwondering, diepe authenticiteit, tevredenheid, goedheid, moed en duurzaam geluk.

€ 21.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Leven met wijsheid en compassie
 

Big Data

Elke twee jaar verdubbelt de hoeveelheid beschikbare gegevens in de wereld. Met krachtige en betaalbare computers en toegankelijke algoritmes kunnen we die data omvormen tot bruikbare inzichten over mensen, machines en processen. Het is niet alleen een nieuw businessmodel voor heel wat bedrijven: ook onze gezondheid en het klimaat kunnen er wel bij varen. Maar elke technologie kan misbruikt worden, en big data zijn daarin geen uitzondering. Johan Decorte legt uit hoe datawetenschappers orde scheppen in de immense massa aan gegevens, belicht enkele van de belangrijkste toepassingsgebieden en werpt een blik op de gevaren ervan.

€ 14.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Big Data
 

Kernenergie

Welke toekomst heeft kernenergie? Het is een maatschappelijk vraagstuk dat niemand onberoerd laat, zeker in het licht van de energietransitie die onafwendbaar geworden is. Nochtans is het een thema dat meer verdient dan een dovemansgesprek. Dit boek neemt in dat debat geen positie in, maar laat de lezer kennismaken met de uitdagingen en mogelijkheden van nucleaire techniek. Didier De Buyst neemt je mee op een historische ontdekkingsreis doorheen de natuurkundige principes, legt uit hoe ze toegepast worden om elektriciteit te produceren op grote schaal en biedt inkijk in de werking van een typische moderne kerncentrale.   Ten slotte werpt hij ook een blik op de toekomst, met onder meer kernfusie. De auteur bespreekt niet alleen energieopwekking, maar heeft ook oog voor medische toepassingen van nucleaire wetenschappen.

€ 14.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Kernenergie
 

Take Five

'Wat kan ik zelf doen om mijn gezondheid beter te maken?' Veel mensen willen hun gezondheid graag in eigen handen nemen, maar algemene adviezen als 'eet wat gezonder' of 'beweeg wat meer' helpen hen niet echt vooruit. Dit toegankelijke en inspirerende boek geeft je een helder overzicht van de Big Five van een gezonde leefstijl: voeding, beweging, mindset, zingeving en sociale verbondenheid. Het onderzoek naar een gezonde leefstijl zette een reuzenstap vooruit na de ontdekking van de 'blauwe zones', plaatsen op de wereld waar mensen gezonder oud worden en waar meer fitte eeuwelingen leven. De lessen uit de blauwe zones vormen niet alleen een hefboom om gezond te blijven en ziekte te voorkomen, maar evenzeer een sleutel om succesvoller om te gaan met een gezondheidsprobleem. De auteurs koppelen deze leefstijlkennis aan concrete acties én stellen samen met jou een haalbaar actieplan op, zodat je onmiddellijk aan de slag kunt, op een manier die het beste bij jou past. Want dat is de essentie van Take Five: een leefstijlplan dat je zelf invult en waarvan je het instapniveau zelf bepaalt. Neem je gezondheid zelf in handen met het 5-5-5-leefstijlplan * 5 leefstijldomeinen * 5 zelfgekozen acties * 5 minuten per dag Je kunt je gezondheidsquotiënt trainen en versterken, net als een spier. Het Take Five-plan biedt daarvoor effectieve handvatten. * Vijf minuten per dag is een eenheid van tijd, voldoende voor een zinvolle invulling en toch kort genoeg om geen beslag te leggen op een al te groot deel van je beschikbare tijd. * Wetenschappelijk onderzoek bij grote groepen heeft aangetoond dat elk uur wandelen gemiddeld vijf uur extra levensverwachting oplevert. * Hoe je jezelf en de wereld om je heen beleeft, speelt zich af in je hoofd. Hoe je kijkt, is wat je krijgt. Leven met bewuste aandacht voor een gezonde mindset is een leefstijl die je kunt trainen. * Een powernap of een kort middagdutje is geen taboe en kan erg heilzaam zijn. * Een betekenisvolle invulling van je dag heeft een groter belang dan gezondheid tout court. * Verbinding met anderen is een basisvoorwaarde voor gezondheid.

€ 19.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Take Five
 

Wordt het ooit weer licht

'Ze is er al lang, die zwarte vlek op mijn hart. Soms is ze maar zo klein als een speldenkopje. Je zou haar dan haast vergeten in de drukte van de dag. Op andere momenten danst ze brutaal mijn hele hart over. De duisternis breidt zich uit en slorpt alles op. Er is geen vreugde, geen hoop, geen gevoel. De zwarte vlek baant zich een weg naar mijn adem. Als handen rond mijn nek, zodat de donkere mist zich ook in mijn denken nestelt en zo genadeloos het zicht op mijn leven verhindert. Het lijkt wel voor altijd nacht.' An Peeters is leerkracht en moeder van twee jonge kinderen. Ze kampt al lang met signalen van depressie, tot plots het licht volledig uitgaat. In dit uiterst herkenbare en toegankelijke boek weet ze de onbeschrijflijke leegte die haar tijdens haar depressie overviel te vatten, maar beschrijft ze ook hoe het stap voor stap weer licht werd.

€ 17.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Wordt het ooit weer licht
 

Kies bewust

Al vele eeuwen zoeken mensen naar een antwoord op de vraag: 'Wat is geluk?' Is er een onderwerp waar er meer over geschreven, gedicht en gefantaseerd is? De liefde misschien. Maar net als in de liefde tasten we als het over geluk gaat nog vaak in het duister. Al te vaak jagen we kortstondige momenten van geluk en genot na of zoeken we ons heil in quick-fix-oplossingen. Helaas werken deze niet, of alleen op korte termijn. Hoe vind je dan wel geluk? In jezelf. Dat is de basis van het Kies Bewust-principe: alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, zit al in je. Alleen is de weg ernaartoe vaak geblokkeerd. In dit inspirerende boek ontmaskert Isabelle Gonnissen daarom eerst enkele belangrijke misvattingen en valkuilen die een gelukkig leven in de weg staan. Vervolgens reikt ze je de zeven bouwstenen van duurzaam geluk aan, die je stuk voor stuk zullen helpen om dichter bij jezelf en je authentieke waarden te komen. Het doel? De voor jou juiste levenskeuzes maken, meer nog: in contact komen met jouw voedingsbodem - de kern van jouw geluk, dat plekje in jezelf waar alle antwoorden liggen. Het geluk wacht op je. Ben je er klaar voor?

€ 19.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Kies bewust
 

Ouders zijn ook maar mensen

Ouder zijn is een erg veeleisend beroep. Veel ouders leggen de lat bovendien ontzettend hoog, waardoor ze steeds opnieuw het gevoel hebben te falen. Een parentale burn-out loert dan om de hoek. In dit toegankelijke en herkenbare boek bundelen Moïra Mikolajczak en Isabelle Roskam - de grondleggers van het wetenschappelijk onderzoek naar parentale burn-out - hun kennis en ervaring. Ze leggen helder uit wat een parentale burn-out is, hoe je tijdig de symptomen kunt herkennen en vooral: hoe je je ouderlijke veerkracht kunt terugvinden. Zo helpen ze ouders om weer in hun kracht te staan en hen opnieuw te laten genieten van het ouderschap.

€ 21.99

Read more...

Boeken Boeken Boeken
Ouders zijn ook maar mensen
 

© Blackorwhite.nl

2004 - 2023

Website owner: Linda Aben

 

Who's Online

We have 1403 guests and no members online

Free Joomla templates by Ltheme