Tito Jackson (October 15, 1953)

Adriano Adaryll "Tito" Jackson (15 oktober 1953)
Echtgenoot: Delores Vilma Jackson (Martes (m. 1972 – 1988)
Kinderen: Tariano Adaryll (Taj), Taryll Adren (Taryll) Tito Joe Jackson (TJ)

Wanneer is Tito Jackson geboren?

Tito Jackson is een Amerikaanse muzikant, zanger, songwriter en voormalig lid van de Jackson 5. Hij werd geboren op 15 oktober 1953 in Gary, Indiana. Tito was de oudste van de Jackson 5, een groep die bestond uit Tito, zijn broers Jackie, Jermaine, Marlon en Michael. De groep scoorde vele hits, waaronder "I Want You Back", "ABC" en "The Love You Save". Tito was ook een solomuzikant en bracht in 1984 zijn debuutalbum "Tito Jackson" uit. Hij heeft ook meegewerkt aan verschillende albums van de Jackson 5, waaronder "Destiny" en "2300 Jackson Street". Naast zijn muzikale carrière heeft Tito ook verschillende films geproduceerd, waaronder "The Jacksons: An American Dream" en "Michael Jackson: The Life of an Icon". Hij is ook een actief lid van de Jackson-familie en heeft samen met zijn broers een realityshow genaamd "The Jacksons: A Family Dynasty" geproduceerd. Tito Jackson is geboren op 15 oktober 1953 in Gary, Indiana. Hij is een Amerikaanse muzikant, zanger, songwriter en voormalig lid van de Jackson 5. Hij heeft ook solomuziek gemaakt en verschillende films geproduceerd.

Tito Jackson werd op tienjarige leeftijd betrapt toen hij op de gitaar van zijn vader speelde. Zijn vader, Joseph (Joe) Jackson herkende zijn talent. Joe Jackson overtuigde Tito om samen met Jackie en Jermaine Jackson een trio te vormen.
In 1963 werd Katherine Jackson een Jehova Getuige. Dit is de reden waarom ze nooit van Joe is gescheiden, ook al beledigde hij haar en bedroog ze haar herhaaldelijk. Joseph Jackson heeft de religie nooit overgenomen.

Van de Jackson Brothers naar de Jackson 5

In 1963 werd de groep de Jackson Brothers gevormd met Jackie, Tito en Jermaine. Jermaine was in die tijd de zanger van de groep
In 1966 voegden de jongere broers Marlon en Michael zich bij de groep en werd de Jackson Brothers omgedoopt tot de Jackson 5.
De Jackson 5 won vele talentenjachten. Dit resulteerde in hen om auditie te doen voor Motown
23 juli 1968 The Jackson 5 Audition voor Motown met Michael Jackson als leadzanger.

Na een succesvol optreden in het Apollo Theater in Manhattan maakten Tito Jackson en zijn broers hun eerste studio-opname genaamd "Big Boy". "Big Boy" werd een lokale hit en ze werden in 1969 getekend door Motown.
In 1969 besloten leidinggevenden bij Motown dat Diana Ross de Jackson 5 aan het publiek moest introduceren. In 1969 maakte de Jackson 5 hun eerste
Televisieoptreden in de Miss Black America Pageant waar ze een cover uitvoerden van "It's Your Thing"

In 1976 tekenden Tito en zijn broers bij Epic Records onder de nieuwe naam “The Jacksons”.
Tito was getrouwd met Delores "DeeDee" Vilma Jackson -Martes1972 tot 1988. Delores stierf in 1994. Ze werd gevonden in het zwembad van haar vriend Donald Bohana. In november 1998 werd Bohana schuldig bevonden aan de tweedegraads moord op de dood van Dee Dee Jackson en kreeg hij 15 jaar tot levenslang.
In 2003 begon Tito Jackson een solocarrière als bluesmuzikant. Tito treedt met zijn band op in verschillende clubs.
Op 21 december 2016 bracht Tito Jackson zijn eerste soloalbum "Tito Time" uit onder Epic Records.

Januari 2020 Jackie en Tito Jackson bezochten Gary's West Side Leadership Academy om te zien hoe studenten hun talenten demonstreerden.

Tito Jackson, de derde zoon van de legendarische Jackson 5, heeft een lange en succesvolle carrière achter de rug. Hij heeft zijn eigen muziek uitgebracht, heeft samengewerkt met andere artiesten en heeft zelfs een film geproduceerd. Tito is een veelzijdige artiest die zijn talenten heeft gebruikt om zijn eigen muziek te maken en te delen met de wereld. Hij is een inspiratiebron voor veel mensen en zijn muziek blijft een invloed hebben op de wereld. Tito Jackson is een legendarische artiest die zijn stempel heeft gedrukt op de muziekindustrie.