Skip to main content


blackorwhiteslide3

Hallo en allereerst welkom op mijn website Blackorwhite.nl.

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Linda Aben. Ik ben nu 44 jaar oud. Blackorwhite.nl is niet mijn enigste website. Op dit moment heb ik 3 websites:

 

2002

Tijdens het eerste jaar van mijn opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming aan de Inholland Hogeschool heb ik een website gemaakt met behulp van de browser Netscape.

De kennis die je nodig had voor het bouwen van deze website was minimaal. Mijn interesse was gewekt om zelf meer complexere websites te gaan bouwen.

Tijdens mijn opleiding heb ik voor het bouwen van websites o.a. gebruik gemaakt van de programma’s Macromedia Dreamweaver, Macromedia Fireworks en Adobe Photoshop.

 

Jackson Paradise

De website Blackorwhite.nl bestaat al sinds 2004.

Blackorwhite.nl is echter  niet mijn eerste website De eerste website die ik ooit gebouwd heb was namelijk de website “Jackson Paradise”. Deze website  werd gratis gehost door Yahoo! Geocities.

Mijn eerste website heb ik gemaakt  door boeken in de bibliotheek te lenen. En mij zelf HTML te leren via de boeken uit de bibliotheek. Mijn eerste website had ik daarom helemaal zelf in HTML geschreven. En de plaatjes had ik zelf met Paint gemaakt.  

Al snel besloot ik dat ik niet meer zelf een website in HTML wilde maken. Daarna bouwde ik een van de voorgaande versies van Blackorwhite.nl met het Content Management Systeem Mambo.

Op 26 juni 2008 is de laatste versie van het CMS Mambo uitgebracht.

Een groep van software ontwikkelaars van Mambo ging verder met het content management systeem Joomla. Voor mijn website Blackorwhite.nl maak ik inmiddels al meer dan 15 jaar gebruik van het Content Management Systeem Joomla.

 

Continue reading