Messenslijpmachine
Deze messenslijper is een combinatie van elektrisch slijpen en handmatig polijsten voor vlijmscherpe messnedes!
Het kan zowel gladde als gekartelde messen; keukenmessen, koksmessen, zakmessen en visfileermessen slijpen.
Het is snel engebruiksvriendelijk en zorgt boven voor geen gokwerk.
Specificaties :
- Gebruikt 100% diamant slijpschijven in fase 1 en 2
- Diamant slijpwieltjes behouden hun vorm voor onbepaalde tijd (i.t.t keramische wieltjes)
- Diamant slijpt elk staalsoort
- Diamant is het meest duurzame slijpmateriaal
- Diamanten slijpschijven lopen niet vol (geknoei met water of olie is niet nodig)
- Veilig voor kwaliteitsmessen
- Garantie van 1 jaar
Technische Specificaties :
- Voor een extreem scherpe snede met een 'bite'
- Diamant slijpwieltjes slijpen het mes bij zowel op- als neergaande bewegingen van
het lemmet door de slijpgangen voor een gelijkmatige snede zonder bramen of
andere oneffenheden.
- Microscopische diamanten in fase 2 zorgen voor vlijmscherpe gepolijste messnedes.
€ 85.00
Koken Tafelen Koken Tafelen Keukenmachines KeukenmachinesTomorrow's Kitchen Active Cooling Carafe
Met de Tomorrow's Kitchen karaf koeler wit houdt u drankjes koel zonder ijs. De karaf bevat twee koelelementen die u het beste in de vriezer kunt bewaren. Wanneer u de karaf wilt gebruiken haalt u de twee koelelementen uit de vriezer en plaatst deze in de karaf. De drank wordt in minuten actief gekoeld en daarna nog urenlang koel gehouden.
Speificaties:
- Diameter 15,1 cm
- Breedte 15,1 cm
- Hoogte 30,3 cm
- Vaatwasserbestendig: Nee
€ 24.99
Koken Tafelen Koken Tafelen Keukenmachines KeukenmachinesChef's Choice model 120
De unieke ChefsChoice EdgeSelect Diamond Hone slijpmachine is gemaakt voor het slijpen van vrijwel elk mes, waar het ook voor gemaakt is: een koksmes, vleesmes, visfileermes, etc. U kunt messen met zowel een gekarteld als een glad lemmet slijpen.
Deze slijpmachine kent drie verschillende slijp-stappen: slijpgangen genaamd. Slijpgang 1 en 2 behelzen precisie-slijpen en -wetten door fijne, 100% diamanten slijpmiddelen en het gebruik van flexibele slijpschijven. Deze slijpgangen kunnen in verschillende volgorde worden gebruikt om vervolgens een bijzonder scherp en gaaf snijvlak voor moeiteloos snijden te verkrijgen, of juist een snijvlak met een geselecteerde hoeveelheid extra grip langs de snijvlakken. De laatste snede is uiterst scherp en niet gekarteld. De overblijvende grip ontstaat door nauwkeurig gepolijste microgroeven die langs het snijvlak worden gevormd bij het ultrawetten van de wetschijven in Slijpgang 3. U zult merken dat deze scherpe groeven langs iedere zijde van de uiterst scherpe en niet-gekartelde snede aanzienlijk helpen bij moeilijke snijtaken - zoals het snijden van vezelachtig eten, vlees, groente met stengels, schoonmaken van wild - maar ook bij huishoudelijke klussen zoals het snijden van karton, leer, tapijt, enz.
Voor het slijpen en wetten/polijsten van het lemmet worden precisiehoekgeleiders en nauwkeurig aangepaste, conisch gevormde slijpschijven gebruikt. De hoek waaronder we slijpen, neemt met het doorlopen van de opeenvolgende slijpgangen in grootte toe.
Fijne, kegelvormige schijven met een diamantcoating brengen in Slijpgang 1 microgroeven aan in de beide snedekanten, en wel over de gehele lemmetlengte. Dit is de eerste van de drie hoeken waaronder geslepen wordt, die gezamenlijk de Trizor snede vormen.
In Slijpgang 2 brengen nog fijnere diamanten nog fijnere microgroeven aan in de beide snedekanten, dicht tegen de snederand aan. Deze tweede hoek is nauwkeurig bepaald en is enkele graden groter dan die van Slijpgang 1.
De wetschijven in Slijpgang 3 zorgen voor de derde hoek, die nog weer iets groter is dan die van Slijpgang 2. Ze polijsten en wetten de beide snedekanten direct bij de snederand en vormen zo een microscopisch dunne, rechte en super gepolijste snede, die uitzonderlijk scherp is. Deze drie gangen vormen de Trizor snede.
Slijpgang 3 polijst en wet tevens de toppen van de microgroeven, die in Slijpgang 1 en 2 werden aangebracht, dicht bij de snederand. Zo ontstaan er zeer scherpe microgroeven, die ervoor zorgen dat ook moeilijk snijdbare materialen gesneden kunnen worden.
Dit unieke drie-slijpgangen concept geeft u een snede van uitzonderlijke scherpte. De drievoudig afgekante zijde op ieder snijvlak zorgt ervoor dat uw messen langer scherp blijven dan wanneer ze dun uitgeslepen zijn.
De volgende paragrafen beschrijven de algemene procedures voor optimaal slijpen in iedere slijpgang en geven daarna suggesties hoe u de snede kunt optimaliseren voor het materiaal dat u wilt gaan snijden.
Slijpgang 1 zult u alleen vaak gebruiken als u veel zwaar snijwerk doet. Een van de belangrijkste voordelen van het EdgeSelect Model 120 is dat u uw messen in vergelijkingmet oudere slijpmethoden veel vaker kunt wetten en polijsten, omdat er minder materiaal verwijderd wordt. Opnieuw scherp maken kan gewoonlijk in Slijpgang 3 worden gedaan. Gebruik Slijpgang 2 zo nu en dan voor het opnieuw scherp maken en gebruik Slijpgang 1 uitsluitend voor de zwaarste toepassingen. (Zie paragraaf "Opnieuw scherp maken").
De ChefsChoice Model 120 EdgeSelect slijpmachine is voorzien van een speciale reinigingstool die in voorkomende gevallen kan worden gebruikt om ophopingen op de polijst-/wetschijven (= slijpgang 3) te verwijderen indien deze zijn dichtgeslibt.
Als u uw messen schoonmaakt alvorens ze te slijpen zult u merken dat het maanden, of zelfs een jaar duurt voordat u de polijst-/wetschijven hoeft schoon te maken. Pas als u merkt dat het polijsten minder doeltreffend verloopt, kunt u de schijven schoonmaken.
Boven de slijpschijven van iedere slijpgang bevindt zich een kunststoffen geleideveer. Deze zorgt voor een veerreactie die het lemmet veilig tegen de precisie geleidingsvlakken in de rechter- en linkersleuf van die bepaalde slijpgang houden tijdens het slijpen.
U dient het mes evenveel door de rechter- en door de linkersleuf te halen bij iedere elke slijpgang die u doorloopt (NB dit geldt niet voor speciale lemmeten hebt die ontworpen zijn om hoofdzakelijk langs één kant te worden aangeslepen, zoals Japanse Kataba lemmeten) Zo weet u zeker dat de beide snedekanten dezelfde grootte hebben en dat de snede altijd recht snijdt.
€ 199.95
Koken Tafelen Koken Tafelen Keukenmachines Keukenmachines